Sådan afvikler du den gode influencer kampagne

Hvis du endnu ikke har givet dig i kast med influencer marketing, kan det godt være en uoverskuelig proces at springe ud i. Faktum er bare, at det er det slet ikke! Måske får du ikke afviklet den gode influencer kampagne i første omgang, men så har du en masse viden med dig, som kan hjælpe dig med at få succes i din næste strategi og kampagne setup. Succes med influencer marketing sker ikke fra den ene dag til den anden, og det kan godt tage tid, hvis du gør det på egen hånd.

1: Læg budget og sæt KPI

Først og fremmest skal I som virksomhed finde ud af, hvor mange penge I vil skyde i den gode influencer kampagne, og hvor langt ud i fremtiden der skal sættes budget af til. Dernæst skal I finde frem til nogle KPI’ere, som kan hjælpe både jer selv, jeres chefer og ikke mindst micro influencerne med at finde ud af, hvad I gerne vil opnå.

2: Find den rigtige kanal

Det næste handler om at finde den rigtige kanal, hvor jeres kampagne giver mening. Ofte drejer det sig om Instagram eller Youtube, men det kan også være, at jeres kampagne passer bedre til en blog eller måske Snapchat. Det kommer helt an på, hvilken type kampagne det er. Den gode influencer kampagne kan fungere på mange forskellige typer af medier.

3: Find de rigtige micro influencere

For at finde de rigtige micro influencere til jeres kampagne, kræver det noget arbejde. Du kan for eksempel læse her, hvordan du finder influencere på sociale medier, eller du kan tage kontakt til et bureau, som har en masse influencere tilknyttet. På den måde går det hurtigere, og du er sikker på at finde de helt rigtige. 

4: Lav det gode kampagnebrief

Selv med rigtige gode micro influencere og en fed kampagne kræver det alligevel et godt brief til influencerne, så de ved, hvad de må, ikke må og hvad de for eksempel skal bruge af hashtags. Det er sjældent kompliceret, men det kræver alligevel et ordentligt overblik at få det hele med. Her kan du med fordel spørge bureauet, du bruger, ad, for de har helt sikkert prøvet det før. De kender proceduren, og har mange gange før afviklet den gode influencer kampagne.

5: Analyser kampagnen

Sidst men ikke mindst er det supervigtigt, at der bliver analyseret igennem på kampagnen. Både for at finde ud af, om influencerne var de rigtige, om jeres kampagne fungerede, og om I opnåede de mål, I havde sat. Især hvis det er jeres allerførste kampagne med micro influencers, er det ekstra vigtigt. Selvom kampagnen måske ikke er vellykket, kan din analyse af kampagnen hjælpe dig, når din næste influencer kampagne skal planlægges. Det kan godt kræve tid at finde det rigtige setup selv, når man ønsker at afvikle den gode influencer kampagne.

Er du blevet nysgerrig på, hvad det egentlig er micro influenceres kan? Så kan du læse mere om det her!

Source: Mediakix

Skriv et svar