Hvorfor skal I i jeres virksomhed begive jer ud i et nyt marketingsredskab? Hvad kan I overhovedet bruge de der mikro influencere til? Svaret er meget simpelt. Det virker bare.

Mund-til-mund

Du ved helt sikkert godt, at den ældgamle metode ”mund-til-mund” bare virker og er den mest effektive måde at sprede budskabet om jeres virksomhed og brand på. Det er også den mest troværdige måde at sprede det på, fordi det er helt almindelige mennesker, der fortæller deres venner, kollegaer og familie, hvilke oplevelser de har haft med jeres virksomhed. Hvad enten det er supergode eller superdårlige oplevelser.

Selvom influencere agerer på de sociale medier, betyder det ikke, at mund-til-mund-delen fungerer anderledes. Det er stadig en masse helt almindelige mennesker, som fortæller deres venner og familie, hvad de har haft af gode, dårlige eller sjove oplevelser med virksomheder. Forskellen er, at mikro influencere har en hel del følgere, som de også deler ting med.

Så dybest set, når I benytter jer af mikro influencere, så pusher I jeres brand ind i en større kæde af mund-til-mund, hvor der bliver talt om jer. En kæde, som starter ved én eller flere influencere med stor troværdighed, fordi de er helt almindelige mennesker. Men det betyder også, at I ikke kan regne med, at influencerne kan lide produktet.

Lad os sige, at I lancerer et helt nyt produkt, som en influencer skal forsøge at lave mad med. Hvis det ikke smager godt, så er han eller hun i sin god ret til at fortælle dét til sine følgere.

Og så bliver det out-comet af jeres kampagne. Med det sagt så betyder det, at troværdigheden er så meget større. For når mikro influencere skriver noget godt, så mener det de det også, og I har ikke bare købt dem til at sige noget godt. Derved stiger troværdigheden til jeres brand også i det lange løb.

Lidt snolder til marketingsbudgettet

Fordi mikro influencerne er helt almindelige danskere, så betyder det også, at det er billigt for jer at bruge dem. De skal ikke have flere tusinde kroner for at reklamere for jeres produkt. Mest af alt fordi de jo ikke nødvendigvis sender god reklame ud i cyperspace. Ikke desto mindre koster det ikke særligt meget at bruge mikro influencere. I skal bare tænke på, hvad det koster at sende varen ud, hvor mange I vil have med og sådan.

Derfor skal I heller ikke se det som et element i jeres marketingsbudget, hvor et andet element må lade livet. Se det hellere om lidt ekstra snolder til budgettet. Det er ikke noget, der behøver vælte jeres budget, men alligevel kan det give så meget til hele jeres marketingskampagne.

Skriv et svar