Nu hvor du er med på, hvad influencere er, skal du selvfølgelig finde nogle, der passer til dit brand. Det kan være lidt svært, men det behøver det faktisk ikke være. Vi har samlet fem spørgsmål, du bør stille, for at finde dine nye influencere.

Hvad skal I egentlig bruge dem til?

Du skal vide, hvad du skal bruge influencerne til. Jo mere du allerede ved om, hvordan jeres strategi skal rulles ud, jo mindre behøver influencerne at tænke på det. Og jo mere du ved som brand om, hvad influencernes rolle skal være i kampagnen, jo bedre kan du finde lige præcis dem, der passer til.

Hvis du f.eks. skal have brandet et nyt chokolade-produkt, og du ”bare” vil have influencere, som elsker chokolade, så vil du få problemer med at finde de, der kan integrere produktet bedst i deres hverdag. Hvis din kampagne derimod er mere specifik, kan du nemmere finde de helt rigtige. Tilbage til chokolade-eksemplet. Lad os sige, at din primære målgruppe er børn. Så skal du ud og lede efter influencere, der er mødre og poster billeder af deres familielive og børnene.

Hvilke hashtags bruger I?

Tag et kig i de hashtags, I selv bruger i virksomheden, eller som kan relateres dertil. Her gemmer der sig mange gode influencere. Måske kan du hurtigt finde nogle, som bruger virksomhedens hashtag meget, eller måske bruger I selv nogle hashtags, som er meget populære i en bestemt gruppe af instagramere. Så det er bare med at komme i gang med at scrolle igennem hashtag-feedet.

Hvem er jeres følgere?

Det samme gør sig gældende med følgerne som med jeres hashtags. Måske har I faktisk allerede en masse forskellige ambassadører derude, som I bare ikke har opdaget endnu. Scroll igennem følgerne og find dem, der passer til jeres kampagne. Man kan sige, de har allerede liket virksomheden og følger med, så hvorfor skulle de ikke også ville være influencere og hjælpe med at reklamere for jeres produkter?

”Vil du væres vores influencer?”

Det skader aldrig at spørge. Så prøv at spørge ud på Instagram eller jeres andre populære sociale medier. Lad influencere komme til jer. Hvis de har lyst til at reklamere for jeres brand, så kommer de også. Og denne metode er ikke så svær eller tager så meget af jeres tid som de andre. Det eneste problem kan være, at ingen reagerer, og at ingen rigtig har lyst. Måske vil de hellere udvælges til væres jeres ambassadører.

Hvem kan gøre det?

Der er én metode, som tager meget lidt af både virksomhedens tid og penge. Og det er at finde nogle til at gøre jobbet for jer. For der findes nemlig rigtig mange forskellige virksomheder derude, der har specialiseret sig i at finde og samle både små og store influencere. Der findes eksempelvis BloggersDelight, som er en af de store. Til mikro-influencerne kan I hyre MINFLU.Så får I lige præcis de influencere, som passer til den kampagne, I gerne vil rulle ud. Vi har allerede en stor samling af influencere, som er klar til at reklamere for jeres produkter.

Skriv et svar