Mange tror forfejlet, at micro influencer marketing er noget, man benytter sig af som en slags ”quick fix”, når der skal lidt ekstra følgere eller likes på de sociale medier. Men anskuer man det sådan, så kan det hurtigt blive dyrt at bruge influencere, uanset om de er store og kendte eller micro influencere.

Er du stadig ikke helt med på, hvad influencer marketing er, så læs mere her. 

Derimod skal du kigge på samarbejdet med micro influencerne eller deres bureau som en langsigtet investering, som bliver ved med at betale sig tilbage. På den måde får alle mest muligt ud af det, og I lærer meget mere om influencer markting, end I ellers ville have gjort.

Analyser situationen

Først og fremmest handler det om at analyse jeres situation. Det er ikke sikkert, I overhovedet har brug for influencere til at løse jeres udfordringer. Så derfor er det en fordel at have et ordentligt overblik over jeres marketingssituation først.

I den forbindelse kan I stille jer selv følgende spørgsmål:

Og derefter, når I finder frem til, at micro influencer marketing er en god idé, for det er det. Så kan I svare på: 

Når I kommer hertil, så tag gerne allerede fat i et bureau som MINFLU, der kan hjælpe jer med at finde de rigtige svar på jeres spørgsmål. Især hvis I ikke rigtig har prøvet at arbejde med micro influencere før. Det kan også hjælpe jer med at forstå, hvordan I i det hele taget kan bruge micro influencer marketing.

Gør dem til jeres ambassadører

Udover at I selvfølgelig skal skabe den første kontakt med micro influencerne og bruge dem, der passer til jeres produkt, så kan det også være en smart idé at lave en form for ”kontrakt” med dem, hvor det fungerer rigtig godt, og hvor I arbejder godt sammen. For eksempel hvis de bare fanger jeres stemme og arbejde omkring jeres marketingsarbejde.

Eksempelvis kender vi efterhånden alle sammen historien om Nike, der ”købte” Lebron James som 18-årig. Helt så langsigtede behøver I ikke at være, når det gælder jeres brand, men alligevel kan I godt gøre jer nogle af de samme tanker, som Nike gjorde sig i sin tid. Hvem kunne passe godt til jeres brand? Også gerne om 10 eller 20 år.

Når det gøres på den måde, betyder det også, at det samarbejde I får skabt med både micro influencerne og bureauet bag, bliver nogle penge, der er godt givet ud. For det er penge, I ikke skal ud og investere hver gang, I skal lave en ny kampagne. Det kan nemlig være dyre lærepenge.

Tag et kig på nogle af vores ambassadører lige her!  

Skriv et svar