Bliv klogere på influencer marketing

Der sker hele tiden nye ting indenfor marketing. Nye medier og markedsføringskanaler kommer til, nye formater opstår og måden vi kommunikerer er hele tiden i rivende udvikling. Influencer marketing er et nyt og populært medie til at markedsføre produkter, events og services. Hvad hvad er det egentlig? I MINFLU har vi specialiseret os indenfor micro influencers, som er helt almindelige mennesker med en stor tilslutning på deres private sociale medier. Hør i videoen hvorfor de mindre influencers er vejen at gå. 

Når du læser det her, så vil du helt sikkert gerne vide lidt mere om det nye fænomen indenfor marketing. Måske har du en lille idé om, hvad det er, men du er måske ikke helt sikker. Og måske er du helt sikker på, at du ikke aner nok om influencer marketing til at præsentere din chef for en helt splinterny marketingstrategi. Men frygt ikke! Her kan du læse lidt mere om det nye fænomen.

Hvad er en influencer?

En influencer er – som ordet også lidt fortæller – en person, som har indflydelse på andre. De er alle steder efterhånden. Facebook, Instagram, Youtube eller Snapchat. Nogle af dem har måske også en blog, hvor de fortæller om deres hverdag. Måske kender du endda et par stykker selv, fordi du følger dem på de sociale medier. Hvis du kender og følger de helt store influencere, så ved du nok også godt, at de har mange følgere. De er dem, vi kalder ”makro-influencere”. De har typisk nogle tusind følgere eller mere. Hvis de er rigtig kendte, kan nogle af dem have langt over en million følgere. Så kalder vi dem ”mega-influencere”. Den vigtige ting at bide mærke i her, er, at de følgere, de så har, stoler på dem i tykt og tyndt. De tror på, hvad der bliver sagt, også selvom indholdet på en Instragram-story måske er sponsereret af en virksomhed eller et brand. I den anden ende af skalaen finder vi ”mikro-influencere”. Det er dem med under 10.000 følgere. Du har måske ikke helt opdaget dem, men det er simpelthen, fordi de kan være hvem som helst. Måske har du endda selv potentiale til at blive en influencer i den størrelsesorden. Typisk har de ikke gjort alverden for at få deres følgere. De tager bare rigtig gode billeder eller bruger de rigtige hashtags. De er helt almindelige mennesker. Og netop derfor er deres troværdighed også ret stor. Og de bliver et klogt tilkøb for din virksomhed.

Hvordan kan jeg bruge influencere i min marketing?

Hvis du er et brand eller en virksomhed, så skal du virkelig tage influencerne til dig og sætte dem ind i din marketingsstrategi. Det gælder især mikro-influencerne. Du skal ikke tænke det som en helt ny kampagne, der skal sættes op til influencerne alene. Måske har I allerede en kampagne for et produkt, hvor der er nogle aspekter, som giver mening at bringe influencerne ind i. Måske lancerede I et nyt produkt sidste år med flyers, kampagner på sociale medier og så videre, men produktet kom bare ikke helt ud over stepperne, som I gerne ville have haft det. Her kan I bruge influencerne til at få produktet til at flyve igen. Pitch det til tre til fem af de store influencere og betal dem for at bruge produktet i deres hverdag. På den måde kommer det ud til alle de mange følgere. Men hvis jeres produkt virkelig skal ud og flyve igen, bør I tænke i mikro-influencere. Så skal I selvfølgelig op og få fat i en ti eller 30 influencere til at få produktet ud på Instagram. Simpelthen fordi de bare har færre følgere. Men fordi deres troværdighed er større, bliver det nemmere at få jeres produkt ud i cyberspace. Hvis både produktet og influencerne er de helt rigtige, vil mange købe produktet, og det kommer jo jer til gode. Helt uden at I har brugt særlig mange penge i jeres marketingsbudget. Hvis du nu sidder og skal bruge nogle værktøjer til at finde de helt rigtige influencere, kan du læse artiklen her.  Alternativt kan du skrive jeres virksomhed op her hos MINFLU og lade os gøre arbejdet.

Skriv et svar