Det er egentlig ret simpelt. En influencer er en person med indflydelse. Men hvad har sådan en person indflydelse på, tænker du sikkert. Ja, altså, det er også ret simpelt. Det er nemlig DIG.

Hver dag kigger vi på vores telefoner hundrede gange, og vi klikker rundt på de sociale medier flere gange om dagen. Liker, kommenterer og deler måske andres budskaber. Du har sikkert også profiler på både Facebook, Instragram, Snapchat og måske endda Jodel, hvor du skriver med venner og familie, ser sjove kattevideoer og måske læser du også et par nyheder om dagen.

Men telefonen og de sociale medier er også dér, hvor virksomhederne og brandsene er. Og hvor de promoverer deres produkter. Og når nu du ikke rigtig ser fjernsyn eller læser avis længere, så er de jo nødt til at fange dig andre steder – nemlig de sociale medier.

Én af måderne, de kan fange dig som forbruger på, er igennem dine venner og dem, du følger på sociale medier. For eksempel følger du sikkert mange mennesker på Instagram, som du ikke rigtig kender i den virkelige verden, men du følger dem måske, fordi du synes, de har et spændende og sjovt liv. Og når de bruger et bestemt produkt og fortæller om det, så tænker du måske også, at du har lyst til at prøve det samme produkt. Det er sådan, influencerne har indflydelse på dig. Og det er sådan, de så bliver en influencer.

To typer influencers

Skal man dele det op, kan man snakke om to forskellige typer af influencere . Du kan for eksempel opdele dem i, hvilke interesser de har. Hvis nogen er interesserede og poster om tøj, nogle er interesserede i sport og fitness og nogle igen er interesserede i kunst. Men influencerne kan også indeles i størrelser.

Macro-influencere

Denne gruppe kender du helt sikkert allerede, hvis du er på de sociale medier. Det er dem, vi alle sammen følger. De kan være kendte sportsstjerner, modeller eller måske youtubere. Og her kigger vi med, fordi vi gerne vil have et lille kig ind bag gardinet i deres glamourøse og vilde live. Det er også derfor, at de her mennesker typisk har mange følgere. Alt fra 10.000 og op til flere tusinde følgere.

Hvis virksomheder vil brande sig selv eller deres produkt gennem disse influencers, skal de betale en større eller mindre mængde penge for rækkevidden. Det betyder, at hvis influenceren promovere produktet, ser alle følgerne det. Det betyder, at selskabet når bredt ud til et lille budget.

Micro-influencere

En mindre gruppe på Instagram er de såkaldte ”mikroinfluencere”. Måske kender du også dem, men så er det nok, fordi de er dine venner eller en del af dit netværk. De har en mindre gruppe følgere, typisk 1000 eller 5000. Men forskellen er, at deres troværdighed er meget større. De lever nemlig ikke af at brande sig selv og får ikke penge for at brande produkter. De er helt normale mennesker med studie eller job, og så de også lige en Instragram – profil og er gode til at bruge den. Hvis en virksomhed eller et brand vælger at brande deres produkt igennem disse almindelige mennesker, skal de måske bruge flere influencere, men for samme beløb og med meget mere troværdighed for både influencere og virksomhed.

Er du fra en virksomhed, kan du give dig i kast med artiklen her om hvordan du finder influencere på de sociale medier.

Skriv et svar