Vi har snakket om ”the human touch” i marketingindustrien i noget tid efterhånden. Det er en rigtig vigtig del af nærmest hver eneste marketingskampagne og -strategi, og for jer som brand er det også vigtigt med et ”human touch”, for at jeres kunder kan relatere sig til mere end bare jeres produkter. Men der er mere end én måde at få ”the human touch” til jeres brand og til kampagnerne. Vi har her samlet fem af dem.

Vis, hvem I er

Overordnet set skal I bare have lidt mere personlighed med i alt, hvad I laver. Det kan være i jeres posts på Facebook, Instagram eller de andre sociale medier, I er på. Brug emojis, når I poster. Og vær lidt sjov fra tid til anden. Selvom jeres virksomhed har en professionel attitude, så skal kunderne stadig vide, at der er personer bag virksomheden. Derfor kan det også være godt at vise lidt ”behind the scenes”. Hvordan ser det ud, når I har jeres daglige møde eller frokost?

I kontakten med kunderne skal I også vise noget personlighed. Selvfølgelig skal I også vise, at I er professionelle og ved, hvad I laver, men I skal også vise, at I er mennesker. Og det gælder, uanset om kontakten går igennem mail, en chatboks eller over telefonen. Fortæl kunden, hvad du laver, hvordan du gør det, og når du får brug for ekstra hjælp, så fortæl dem også det.

Giv lidt af jer selv

En anden måde at vise jeres kunder og alle andre en lille smule om, hvem I er, kan være sampling. Det virker måske lidt fjollet, men hvis det er jeres egne medarbejdere, der går rundt og deler slik, kuglepenne eller vandflasker ud, viser det dedikation og gejst omkring virksomheden. Det er egentlig lige meget, hvem der gør det, så længe I holder jer fra reklamefolk, som ikke kan udstråle det, som viser, hvem virksomheden og brandet er.

Brug personalet som ambassadører

En nyere måde at blive mere ”menneskelige” som et brand er ved at bruge de ansatte som ambassadører. Selvfølgelig har der altid været de gode historier om medarbejderne i medlemsblade og sådan, men med de sociale medier behøver det ikke blive så opstillet og organiseret. Det kan simpelthen bare være et ansat, som deler croissanterne og kaffen fra jeres fælles morgenmad fredag morgen på sin Instagramprofil. Eller det kan være noget så simpelt, som at de husker at dele og like virksomheden, når I lægger noget på sociale medier.

Kunderne er også mennesker

Det behøver ikke handle om firmaet eller de ansatte hele tiden. Jeres kunder kan i den grad også hjælpe med at give ”the human touch” til både jeres brand og kampagnerne. Forhåbentlig elsker de dét, I laver og vil gerne anbefale jer. Uanset om I sælger værktøj, om I hjælper folk med at tabe sig, eller I hjælper med revision, så vil der helt sikkert være glade og tilfredse kunder. Spørg dem, om I kan lave en video, hvor de fortæller, hvorfor jeres virksomhed er bedst, eller få dem til at skrive en anbefaling, som I kan dele på jeres sociale medier. Pointen er bare, at I ikke skal være bange for at spørge. De vil helt sikkert hjælpe.

Influencer marketing

Den sidste måde at tilføre ”the human touch” til jeres brand eller marketingkampagne er ved at bruge influencere. Ligesom de ansatte og kunderne så kan de fortælle om jer og brandet på sociale medier. Den eneste forskel er, at de virkelig ved, hvordan de gør det. Når I bruger f.eks. microinfluencer som en marketingstrategi, så får I ikke folk med under 1000 følgere. Det betyder, at de har et meget større reach end f.eks. jeres ansatte.

Selvfølgelig koster det lidt mere at bruge denne type af human touch, men reachen og feedbacken får I til gengæld tilbage gange 10. I kan læse mere om influencer marketing her, og hvordan MINFLU kan hjælpe jer med at få et human touch til jeres marketingkampagne.

Skriv et svar