360 MARKETING KAMPAGNE MED MOKAÏ OG LIV MARTINE

Du tænder fjernsynet, hvor du ser en reklame for en cider. Du går på internettet og bliver præsenteret for en bannerannonce for samme cider. Når du scroller igennem dit sociale medie nyhedsfeed, ser du samme reklame fra blogger og bage eksperten Liv Martine. Du læser dine daglige blogs og ser spændende videoer på Youtube, hvor samme budskab rammer dig. I supermarkedet kan du tage kageopskriften med dig, når du shopper din favorit MOKAÏ smagsvariant. Dine veninder poster stories på Instagram af dem selv bage smukke kager og tager dig med igennem processen på et menneskeligt niveau, hvor budskabet gøres troværdigt og menneskeligt.

TÆNK 360 MARKETING

Når du tjekker Facebook, ser du MOKAÏ løbende launcher nye opskifter. Det samme gør Liv Martine på hendes sociale medier. Hun inviterer dig ovenikøbet med til ”Årets kvindeevent” med MOKAÏ. Sidst men ikke mindst poster dine veninder billeder af deres smukke kreationer på Instagram. I MINFLU har vi forsøgt at samle hele 360 marketing kampagnen i en video, som kan ses her.

MOKAÏ gøres til ”More Than A Drink” og samme budskab rammer forbrugeren uanset hvor de er. Længere nede kan du høre Stine Nordgaard sætte nogle ord på kampagnens budskab. Mon ikke du finder denne historie ligeså interessant, som vi gør i MINFLU.

Samme budskab spredt på forskellige måder, medier og kanaler. Det er nemlig det en 360 marketing kampagne kan. En 360 oplevelse handler om synergien af hvordan budskabet spredes på alle kanaler – igennem print, in-store, digitalt og sociale medier.

Forbrugeren vil opleve kommunikationen uanset hvor de er. Det handler derfor om at lede dem igennem hele denne rejse. En integreret marketing kampagne afdækker hele købscyklussen, hvor story telling et et vigtigt parameter.

GIV DIN KAMPAGNE ET "HUMAN TOUCH"

Luna Melin, som er micro influencer hos MINFLU, deltog i kampagnen “More Than A Drink”, hvor hun bagte cheesecake med MOKAÏ Jordbær & Lime. Liv Martines opskrift på MOKAÏ’s cheesecake var kampagnens første kage som fik launch.

Man får lov til at tænke lidt ud af boksen og man har en anden måde at være kreativ på. Man skal selv lidt i gang, fremfor det her, hvor man bare skal iscenesætte et eller andet produkt. Det bliver en proces fremfor bare et billede. Så der ligger en anden historie bag.

Luna Melin, Mikro Influent

@lunamelin var én af de 30 mikro influenter, som i forbindelse med MOKAÏ kampagnen bagte de skønne kreationer efter Liv Martines opskrifter. Mikro influenterne kunne vælge imellem en Jordbær&Lime cheesecake, en Hyldeblomst lagkage og en Blåbær tærte. Alle Liv Martines opskrifterne var selvfølgelig knyttet til en af MOKAÏ lækre smagsvarianter. Nogle udpluk af mikro influenternes Instagram post kan ses længere nede i denne 360 marketing kampagne case. 

Luna er ikke i tvivl om, hvordan mikro influenter bidrager til en 360 marketing kampagne som denne i samarbejde med MOKAÏ. Hun mener at mikro influenter giver den personlige relation bag produktet, som giver hendes følgere mulighed for at identificere sig selv med de produkter hun præsentere. Mikro influenter er ikke den eneste måde du kan få “human touch” til din 360 marketing kampagne. I MINFLU har vi samlet 5 klassiske måder at få “human touch” med i din kampagne. De kan læses her…

MERE END BARE EN FESTDRIK

MOKAÏ’s samarbejde med Liv Martine er ikke opstået ved et tilfælde – det samme med kampagnens navn, budskab og udformning. Se videoen og hør Stine Nordgaard fortælle om den spændende historie bag kampagnen og hvorfor den dobbelte vinder af Den Store Bagedyst, Liv Martine, er var det perfekte match til “More Than A Drink” kampagnen. 

Vi fik samtidig også spredt hele det her "More Than A Drink" koncept ud og vi oplever faktisk nu, at der er en del som bager med vores produkter. Her er min opfattelse, at det ikke kun er igennem Liv Martine, men også fordi de har set det gennem andre influenter.

Stine Nordgaard, Royal Unibrew

Det er svært at snakke 360 marketing kampagne uden at indrage det menneskeligt aspekt, som influencers og bloggere bidrager med. Det er ikke nødvendigvis kun instagrammere, men kan sagtens være at blogs, YouTube eller Snapchat er det rigtige medie for dig. Hvis du finder frem til, at bloggere måske er det rette match til din kampagne, kan du finde et stort udvalg af blogs hos Bloggersdelight.

Stine, Royal Unibrew, deler samme holdning som MINFLU’er Luna Melin. Mikro influenterne tager “More Than A Drink” konceptet ned på et niveau, hvor alle kan være med. Du ser, at selvom du ikke er en professionel bager, kan du godt gå i krig med at bage MOKAÏ kagerne. Alt i alt en kampagne, som MOKAÏ ser som utrolig vellykket. Mikro influenterne bidrager nemlig ikke kun med at sprede budskabet og give et “human touch” til din 360 marketing kampagne, men skaber også en masse brugergenereret content. Content som du frit kan bruge på dine egne sociale medier. Det var netop det MOKAÏ gjorde. MOKAÏ delte mikro influenternes skønne post på deres egen Facebook og Instagram, som bidrog til at komme endnu bredere ud med “More Than A Drink” konceptet. Stine oplever, at mange fortsat bager kager med deres produkter. 

FULDEND DIN 360 MARKETING KAMPAGNE MED MICRO INFLUENCERS

MINFLU direktør, Jonas er ikke i tvivl om, at mikro influenterne er med til at fuldende en 360 marketing kampagne. Udover at vi er rigtig stolte over at give vores bidrag til kampagnen, synes vi også, at kampagnen er et perfekt eksempel på 360 tankegangen. Lige fra ideen, budskabet, udformningen og naturligvis eksekveringen.

Mikro influenterne kan noget, som dine egne medier ikke kan. De kan formidle budskabet på en personlig og troværdig måde, som ikke kun skaber brand awareness, men vigtigt at alt en relation til produkterne. Dernæst skaber de et hav af brugergenereret content, som du kan bruge til at friske dine sociale medier op med. Ja og så sparer det jo dig for en masse arbejde.

Kampagnen illustrerer hvordan man spreder budskabet bedst muligt på alle medier. Det er nemlig utrolig vigtigt, når man tænker en 360 marketing kampagne igennem. Budskabet skal ikke bare sprøjtes ud på alle medier, men på den rigtige måde og med den rette kommunikation. 

Det handler rigtig meget om story telling. Ikke kun at vise produkterne, men i stedet hvad de kan bruges til. Det gør produkterne og budskabet nemmere at huske, når du selv står i supermarkedet og der skal handles til festkagen eller bare en hyggeaften med veninderne. Gøre MOKAÏ til mere en bare en drink og “top-of-mind”. Det giver nemlig ikke kun kendskab til produkterne, men også en relation, som gør dem nemmere at huske.

ET UDPLUK FRA VORES MIKRO INFLUENTERS POST

FORSTÅ DE FORSKELLIGE MEDIER

For at forstå og eksekvere den kendte 360 tankegang korrekt, er det vigtigt at forstå, at alle ens medier kan noget forskelligt. I de fleste tilfælde er målgruppen også forskellig på LinkedIn, Facebook, YouTube eller Instagram. Det glæder både inddragelsen af interne, men i den grad også eksterne. Det har betydning for din content og kommunikation. Man kan derfor ikke komme udenom, at dit content skal formuleres forskelligt på forskellige medier og kanaler du anvender. Selvfølgelig stadig det samme budskab! Da budskabet om kagerne skulle spredes ud, var det naturligvis vigtigt, at det var tilgængeligt for enhver at bage kagerne. YouTube var her et oplagt medie til at guide forbugerne igennembage processen. Her brugte MOKAÏ Liv’s egen YouTube kanal. 

På Liv Martine’s egen YouTube kanal gennemgik hun hele processen med bagningen og pyntningen af kagerne, så det blev tilgængeligt for amatør bagere at bage opskrifterne. Her var det med 12-15 minutters guides, hvor hun tog det ned på et niveau, som alle kunne forstå. Så du kunne nærmest stå med youtube guiden ved siden af, mens du bagte de MOKAÏ skønne kager.

På Liv Martines egen YouTube kanal kan du se alle hendes guides til MOKAÏ kagerne. Mon ikke du kunne på noget inspiration her.

Klik her for at tjekke Liv Martines YouTube…

På instagram delte Liv korte videoer, hvor hun launchede kagerne løbende. Det samme gjorde MOKAÏ på deres Facebook side, som var med ti at lede trafikken videre til Liv Martine’s Youtube kanal. 

Til “More Than A Drink” kampagnen brugte MOKAÏ også Liv Martine’s blog, som gav alle de spændende historier bag om kampagnen. Her skrev Liv om hendes oplevelser med MOKAÏ, hvorfor hun elsker MOKAÏ og vigtigt af alt hvorfor MOKAÏ er mere end en drink for hende. Igennem 5 punkter beskriver Liv, hvorfor samarbejdet mellem hende og MOKAÏ er meant to be! Hvis du ikke har læst hendes blogindlæg endnu, kan det findes her… Vi giver garanti for sjove festbilleder og interessant læsning.

SKAL DIN 360 MARKETING KAMPAGNE I LUFTEN?

Vi håber meget, at vores turguide hele vejen rundt om kampagnen med MOKAÏ har givet dig mod på, at få din 360 marketing kampagne i luften. 

Indlægget virker måske som en stor mundfuld, men så omfattende behøver det ikke være, når du arbejder med 360 tankegangen. Forhåbentlig har det givet lidt inspiration til hvilke kanaler du skal anvende, hvordan du tænker et budskab ind på tværs af medier og ikke mindst, hvordan du kan koble story telling på din kampagne. 

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvordan mikro influenter skal inddrages i din 360 kampagne, spørg os i MINFLU. 

HVAD VI LAVER

Vi forbinder mikro influenter fra Skandinavien med brands og bureauer fra hele verdenen.

Mennesker – der fortæller mennesker om deres egen oplevelse med produktet.

KONTAKT

© 2019 Micro-Influencer Marketing by MINFLU All rights reserved