Influencer markedet vokser hurtigere end nogensinde. Flere og flere brands har opdaget de mange muligheder, som influencer marketing bringer. Både med de større makro influencere og de mindre mikro influencere. Og fordi markedet vokser, vokser mulighederne for jer so brand og bureau også. Mulighederne ligger blandt andet i, at du kan vælge mellem forskellige netværker, platforme, bureauer og så videre. Og de har alle sammen en mening om den nemmeste og mest smarte måde at starte med influencer marketing på.

Ét af de større spørgsmål I skal stille jer selv, før I går ind på markedet, er, om I skal bruge en platform eller et influencer-bureau. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men den største grund til at vælge platformen, er at spare penge. Hvis I gerne vil spare tid, så skal I bruge et bureau.

Bureauer for begyndere

Selvfølgelig kan der være grunde til at vælge det ene eller det andet, men hvis du er ny i alt det med influencer marketing, så kan det være en god idé at vælge et bureau, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang. Der er mennesker bag, som kan hjælpe og guide til at finde de helt rigtige influencere, hvad enten de skal være store eller små. Og netop fordi der er rigtige mennesker bag, så kan du være sikker på, at de vil finde de rigtige grupper til jeres kampagne.

Men hovedårsagen til at I skal vælge et bureau, er for at I kan lære lidt om, hvordan for eksempel mikro influencer marketing virker på en måde, hvor du skal stille de spørgsmål, du måtte have, og på samme tid kan I spare tid, fordi det er bureauet, der tager de første skridt for jer, når kampagnen skal op at stå.

Platforme hvis du vil investere tid

Mange start-ups vælger modellem med platformen, fordi de selvfølgelig kender deres virksomhed og brand bedre end et eller andet bureau. Og hvis I ikke har pengene, så er en platform en god vej at gå. Men at spare penge vil være den største grund for jer til at vælge en influencer platform frem for et bureau, fordi det tager meget af jeres tid og energi at lære, hvordan marketingsmulighederne fungerer, og hvordan I skal lave kampagnen. Måske kan platformene hjælpe jer med at finde de rigtige influencere, men de kan ikke lave kampagnen for jer.

Flere og flere af de større marketingblogs har desuden peget på, hvilke risici der er ved at bruge en platform. Den største fejl er at der er meget lidt menneskelig kontakt på dem, og selvom mennesker laver fejl, kan de se ting, som en computer-platform ikke kan se såsom falske profiler eller virusser.

Et eksempel på det, er fra MediaFix, hvor de lavede to falske Instagram-profiler og de to profiler blev faktisk valgt til to betalte kampagner. Du kan læse mere om det her.

Så der er risici, du tager med dig, når eller hvis du vælger en platform til din influencer marketing. Men hvis I er villige til at tage de her risici med, så kan I spare mange penge og få gang i kampagnen for jer selv.

Hvis du gerne vil starte med mikro influencerne på en mere sikker måde, så tjek ud, hvad MINFLU kan tilbyde.  

Skriv et svar