Først og fremmest skal du selvfølgelig lige vide, hvad en influencer er. For de fylder ret meget i den marketingsstrategi, du lægger omkring dem. Og for at bruge dem, er du nødt til lige at få på plads, hvordan de fungerer, og hvad de laver.

Der er to forskellige slags influencere. Der er ”makro-influencerne” og ”mikro-influencerne”. Den største forskel på de to er antallet af følgere. Makro-influencerne har fra 10.000 følgere og op efter, og mikro-influencerne har 10.000 følgere og nedefter – helt ned til omkring de tusind.

Den anden store forskel er, at de større influencere ofte tjener penge på at lave kampagner for virksomheder, hvorimod de mindre influencere ofte har et job eller studie ved siden af deres Instagram-profil. Så det at de er influencere, er sådan set bare et lille nebengeschæft.

Hvordan kan jeg bruge influencere som en virksomhed?

For at føre disse to grupper ind i jeres marketingsstrategi, behøver du faktisk bare at finde ud af, hvordan I skal bruge dem. Fordi mikro-influencerne ikke er instagramere på fuld tid, skal de ikke tjene penge på at reklamere for jeres produkter. De kan gøre næste lige, hvad de har lyst til og kan derfor reklamere for de produkter, de nu finder relevante. Som virksomhed eller brand er du derfor også nødt til at gøre dig selv lidt lækker og ikke mindst så relevant som muligt for de influencere, du nu gerne vil have med i jeres marketingkampagne.

Den nemmeste måde at gøre dét på, er at tænke influencerne ind i kampagnen fra start af. På den måde bliver de ikke noget, du bare lige skal have med til sidst, og som skal passe ind et eller andet sted. Jo tidligere du tænker influencerne ind i kampagnen, desto bedre.

Du kan starte med at stille dig selv og dit udviklingsteam følgende:

  1. Skal der være et ”human touch” i vores kampagne?
    Måske behøver jeres produkt ikke at have helt almindelige mennesker med for at reklamere for det. Nogle gange giver det bare ikke mening, og det er helt i orden. Det er bedre ikke at presse noget ind, hvor det ikke høre til, hvis det ender med at ødelægge en ellers perfekt strategi.
  2. Hvordan ville jeg selv reklamere for produktet?
    Brug dig selv som eksempel. Mikro-influencere er bare helt almindelige mennesker som dig selv. Derfor kan du lige så godt selv teste af, hvordan du ville reklamere for produktet på din Instragram-profil. Lad fantasien flyve og prøv. Hvis du slet, slet ikke har gode idéer, er det måske ikke lige det produkt, der passer ind i en influencer-kampagne.
  3. Hvor stor en indsats vil vi selv lægge?
    Har virksomheden og du selv nok tid til at finde de helt rigtige influencere, kontakte dem og få sendt produkterne ud til 30-40 mennesker? Hvis ikke så skal I måske kigge efter andre strategier. Eller også bør I lede efter virksomheder som MINFLU, der kan gøre arbejdet for jer. Din tid behøver ikke være afgørende for, hvor god jeres marketingskampagne med influencere bliver, når nu det er muligt at ansætte folk til det.

Skriv et svar