Optimer søgningen på Google

Jo bedre SEO’en på din hjemmeside er, desto bedre vil Google automatisk rate dig i deres søgemaskiner. Derfor er det nødvendigt at optimere hele sin side på Googles betingelser så meget, som det er muligt. Det betyder, at du skal have metadescriptions og SEO-titler på alle dine sider og indlæg. Du kan ofte downloade plugins a al Yoast, som kan hjælpe dig med at optimere din SEO på en nem måde.   Hvis du har mod på det, er der en afdeling af Google-marketing, som hedder SEM, hvor du kan betale for at komme foran dine konkurrenter på Google. Men før du går i gang med det, så skal du fokusere på at optimere din SEO.

Skab indhold selv

Når du er færdig med at optimere din hjemmeside, så skal du i gang med at producere indhold til din blog, dine sociale medier og dit nyhedsbrev. Selvfølgelig kræver det nogle arbejdstimer at producere indhold, men i forhold til at I skal ud og betale et professionelt bureau for det, så er det billigere og sjovere, når I laver det selv. Det giver også en form for ”human touch”, når man kan se, at det virksomheden selv, der har produceret det. Der er flere måder at bringe ”the human touch” ind i virksomheden her.   Samtidig kan I dele indholdet igen og igen på de sociale medier, som kan skabe opmærksomhed. Selvfølgelig handler det om at skabe noget godt og interessant indhold, men det må lige så gerne have fokus på det interne.

Gæsteindlæg på blogs

En anden måde, folk kan opdage dig på, er ved at optræde som ”gæstestjerne”. Du kender helt sikkert en masse folk inden for din egen branche, som har hjemmesider og blogs. Foreslå, at I skriver et gæsteindlæg eller to til hinandens blogs. På den måde får de også noget ud af det, andet ende de hjælper dig. Deres læsere lærer dig og din virksomhed at kende, og dine læsere lære dem at kende. Det behøver ikke være alverden, men bare en lille del om det område, hvor jeres virksomhed er eksperter. Selvfølgelig kan det også være andre typer af virksomheder, du blogger hos. Så kan du bringe noget nyt til deres kunder, der måske forventer at høre noget helt andet, men bliver positivt overrasket over at få din ekspertise med i købet. Hvis du for eksempel arbejder med økonomi og optræder på en blog hos en marketingsvirksomhed, er det ikke det første, læserne regner med at se, men det er en positiv sidegevinst.

Influencer marketing

En måske ikke gratis, men så i hvert fald rigtig billig måde at skabe reklame selv på er ved brug af microinfluencere. Til relativt få penge kan du og din virksomhed få ret mange mennesker til at dele og kommentere på enten jeres brand eller ét af jeres produkter. Selv de mindste influencere har over 1000 følgere, så det går hurtigt med at få spredt budskabet på f.eks. Instagram med bare få microinfluencere. Det kræver dog, at I har en form for produkt, som influencere kan teste og vise frem. Læs mere om influencere her

Gæstetaler

Samme fremgangsmåde som med gæsteblogindlæg gælder sådan set mundtligt. Er du en god taler eller foredragsholder, så se at komme ud og hold nogle foredrag om dit ekspertiseområde. Selvom I er en virksomhed, der har en bestemt service, som I tjener penge på, så kom alligevel ud. Eventuelt kan du ”bare” tale om, hvad I gør godt. Det koster ikke noget, men giver til gengæld god reklame.

Network, network, network

Uanset hvilken branche du er i, kan du aldrig netværke for meget. Både indenfor din egen branche og i alle mulige andre. Brug kanaler som LinkedIn eller gå til netværksmøder og mød nye mennesker. Jo flere der kender til dig, jo større sandsynlighed er der for også at få flere kunder, fordi dit netværk kan anbefale dig.

Nyhedsbreve

Det virker måske næsten for oplagt, men nyhedsbreve kan være rigtig smart til at reklamere for sine services, lave historier om medarbejderne – og selvfølgelig – dele sine blogindlæg. Og det smarte er, at du kan segmentere dem, sådan at dine nuværende kunder får ét nyhedsbrev og de potentielle kunder får et andet. På den måde vil du hele tiden dukke op i deres mail-indbakke og deres tanker.

Sampling

Sidst men ikke mindst så kan du overveje sampling som et nærmest gratis værktøj i din marketing. Selvom det koster lidt at få produceret de produkter, du vil dele ud, så er det alligevel ikke noget, der vælter budgettet. Mange af de virksomheder, der producerer reklameartikler, kan gøre det billigt og i mængder, så I ikke løber tør lige foreløbigt. Om det så er vandflasker, kuglepenne eller chokolade. Men husk! Den gratis reklame gå begge veje. Så når en bekendt i dit netværk spørger til, om han eller hun kan få et blogindlæg på din blog, så gør det. Og holder din virksomhed en konference, så spørg ud i netværket, om nogen er eksperter på lige præcis dét område. Gratis reklame koster ikke penge, men det kræver til gengæld engagement fra din side.

Kilde: HubSpot

Skriv et svar