Hvis du ikke har gjort bekendtskab med udtrykket ”mikroinfluencere” i 2017, så skal du helt sikkert gøre mere i det kommende år for at lære mere om det. For det er vigtigt, og som vi er kommet et godt stykke ind i 2018, så er der flere trends, der peger på, at der bliver endnu mere mikroinfluencing.

Integration i budgetterne

Fordi mikroinfluencere og influencing i det hele taget stadig er noget, som ikke alle firmaer er hoppet med på, så har mange det sidste år begivet sig ud i at lave små kampagner med et testbudget omkring influencer marketing. Det betyder, at de har testet det for at se, om det virkelig er så smart, som det bliver sagt og se på, hvilke muligheder det giver i forhold til influencerne. Efterhånden som de forskellige tests endte med gode resultater, er flere og flere brands begyndt at integrere ”influencing” som en del af deres egentlige marketingsbudget.

Og siden mange brands startede med at teste i 2017, vil færre brands i år gøre det samme. Netop fordi mange allerede har testet det og fået gode resultatet. Derfor betyder det også, at flere brands bare vil begynde at integrere det direkte i deres budget, fordi de har set, at det virker. Og det har du sikkert også.

Involvering af sociale medier

Sociale platforme som Facebook og Instagram har også set, at influencere er på vej frem. De har for eksempel tilbudt influencere og brands nogle værktøjer, som de kan bruge til at kigge på deres reach på de sponserede opslag, de laver. Selvfølgelig vil det også være fordelagtigt for de sociale medier selv på den lange bane, fordi jo bedre platformen er at bruge for influencere og brands, desto flere penge vil de selvfølgelig bruge på reklamer og sponsoreret indhold på disse platforme.

Men hvordan er de sociale medier udvikling mod mere personligt indhold og mindre indhold fra brands noget godt for mikroinfluencere? Det er ret simpelt. For netop fordi mikroinfluencere er helt almindelige mennesker, og siden de ikke bliver købt på samme måde som de større bloggere og influencere, så vil deres indhold højst sandsynligt blive registeret som personligt og organisk indhold, så de nye ændringer og algoritmer vil ikke påvirke mikroinfluencerne i så høj grad. Det betyder, at hvor jeres almindelige marketingskampagner og reklamer ikke kan fange jeres mulige nye kunder, der kan mikroinfluencerne hjælpe.

Indhold folk tror på

Det er ikke kun Mark Zurgerberg og hans venner hos Facebook, som gerne vil indholdet til at være mere personligt og organisk. Forbrugerne vil også gerne have indhold, de kan tro på. Flere og flere bloggere og større makroinfluencere får penge for at lave reklame for et bestemt brand eller produkt. Og fordi der er så meget reklame over det hele, og influencere sal vise, at det netop er reklame, falder troværdigheden og, følgere, som i høj grad er forbrugere, ser lige igennem det.

Det er netop derfor, at mikroinfluencere vil blive et endnu større hit i 2018. På grund af deres troværdighed. De bliver ved med at være helt almindelige mennesker med almindelige jobs, som bare tilfældigvis også har en masse følgere på deres Instagram-profil. De skal ikke have betaling for at fortælle om produkterne, de bruger det bare og fortæller sandheden. Og det er dét, forbrugerne gerne vil høre.

 

Vil du også gerne være en del af dette års største marketingsstrategi? Så bliv en del af MINFLU-familien allerede nu.

 

Sources: Forbes, Adweek, Get Bambo

Skriv et svar